Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekció 2024. Évi Tudományos Ülése

Meghívó

Kedves Kollégák! Kedves Barátaink!

Nagy örömmel hívunk meg Benneteket 2024. március 8-9-én a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekció éves gyűlésére. Új év, új lehetőségek! Rendhagyó módon a 2024-es rendezvényt két csapat közösen szervezi, amivel szeretnénk példát mutatni a manapság háttérbe szoruló együttműködésre a vidéki és fővárosi kollegák, illetve az érintett intézmények között. A helyszín Kecskemét, a szervezésben a Szekció Vezetősége és a kecskeméti kollegák mellett azonban a legújabb nevén Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház csapata is tevékenyen részt vesz.

Az elmúlt rendezvények tematikájának sikerét alapul véve, a program összeállítása során egyszerre próbáltuk követni az évtizedek óta fennálló és az utóbbi években kialakított hagyományokat, illetve szeretnénk megismertetni a legfrissebb újdonságokat is a résztvevőkkel. Az idei évben is kiemelt figyelmet fordítunk a gyulladásos bélbetegségekre, azok endoszkópos és multidiszciplináris megközelítésére. Alsó tápcsatornai endoszkópiák során tapasztalt tanulságos és küzdelmes eseteket ismerhetünk meg. Infektológus részvételével visszatérünk a mikrobióta szerepére egyes bélbetegségekben, új antibiotikumok hordozta lehetőségekkel találkozhatunk, illetve tisztázzuk a gyulladásos markerek értelmezését a gasztrointesztinalis kórképekben. Kiemelten várjuk saját érdekes esetek bemutatását a fenti témák bármelyikében!

A patinás Prónay-emlékdíj átadása mellett a Magyar Bélbetegekért Alapítvány kuratóriuma a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Újszászy László díjat. Az elismerést a Colon Szekció 2024. évi Tudományos Ülésén előadott, az üléselnökök szavazatai alapján a legjobbnak értékelt szabadon bejelentett előadásért ajánlja fel.

Reméljük változatos, jókedvű és hasznos napokat tölthetünk együtt, várunk szeretettel!

Dubravcsik Zsolt                                             Gyökeres Tibor                               Szamosi Tamás

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház                   Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház